Συμβουλές λεύκανσης δοντιών

Εάν γίνει από εκπαιδευμένο οδοντίατρο, η λεύκανση είναι απολύτως ασφαλής. Με βάση τις γνώσεις του για τη στοματική σας υγεία ο οδοντίατρός σας θα συζητήσει μαζί σας τις διαθέσιμες επιλογές, θα αποφασίσει εάν η λεύκανση των δοντιών είναι κατάλληλη για εσάς και θα αναπτύξει ένα συνολικό σχέδιο θεραπείας που δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Θα δείτε σε ένα διάγραμμα ποια απόχρωση έχουν τα δόντια σας πριν από τη θεραπεία και ποια απόχρωση είναι πιθανό να πετύχετε. Στο τέλος της θεραπείας ο οδοντίατρος θα σας δείξει το πραγματικό αποτέλεσμα για να καταλάβετε πόσο αποτελεσματικό ήταν. Θα δείτε και όταν κοιτάξετε στον καθρέφτη!

Μόνο εκπαιδευμένοι επαγγελματίες οδοντίατροι μπορούν να λευκαίνουν τα δόντια

Είναι παράνομο για οποιονδήποτε άλλο εκτός από τους οδοντιάτρους ή τις ομάδες τους να πραγματοποιούν λεύκανση δοντιών. Οποιοσδήποτε άλλος προσφέρει λεύκανση δοντιών (π.χ. αισθητικοί, κομμωτές και προσωπικό κομμωτηρίου) δεν θα έχει τη σωστή εκπαίδευση και γνώση, θα μπορούσε να βλάψει μόνιμα τα δόντια και τα ούλα σας και δεν μπορεί να σας βοηθήσει όταν κάτι πάει στραβά.

Η προτιμώμενη επιλογή

Η λεύκανση δεν θα αφαιρέσει την επιφάνεια των δοντιών σας ούτε θα αλλάξει το σχήμα τους. Είναι συχνά μια καλύτερη επιλογή από εναλλακτικές, όπως οι όψεις, επειδή δεν συνεπάγεται μόνιμη αλλαγή της δομής του δοντιού και είναι εύκολο να το φροντίσετε.

Επιλέγοντας τη σωστή επιλογή για εσάς

Ο οδοντίατρός σας είναι εκπαιδευμένος να γνωρίζει ποια προϊόντα λεύκανσης θα είναι ασφαλή για τα δόντια και τα ούλα σας. Τα προϊόντα που παρέχονται από μη οδοντιάτρους συχνά δεν έχουν επαρκή δεδομένα και στοιχεία ασφάλειας για να υποστηρίξουν τη χρήση τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καμένα ούλα και/ή φουσκάλες στα χείλη ή ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες. Η χρήση προϊόντων που δεν είναι κατάλληλα για εσάς θα έχει κακά αποτελέσματα.

Πως δουλεύει

Μια προσεκτικά ελεγχόμενη συγκέντρωση λευκαντικού εφαρμόζεται στα δόντια σας χρησιμοποιώντας ειδικά κατασκευασμένους δίσκους που εφαρμόζουν στο στόμα σας. Ο οδοντίατρός σας θα μπορεί να συζητήσει μαζί σας το επίπεδο λεύκανσης που θέλετε και να σας δώσει μια ιδέα για το πόσες θεραπείες μπορεί να χρειαστείτε για να πετύχετε την απόχρωση που θέλετε.

Όπως τα μαλλιά και το δέρμα, έτσι και τα δόντια ποικίλλουν στο χρώμα. Μερικά είναι πιο κίτρινα ή πιο σκούρα από άλλα, ακόμα και όταν είναι αρκετά υγιή. Τα δόντια τείνουν να γίνονται πιο σκούρα καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν. Τα δόντια μερικές φορές γίνονται πιο σκούρα εάν οι ρίζες τους έχουν υποστεί βλάβη ή νοσήσουν και το «νεύρο» έχει πεθάνει.

Τι να περιμένεις

Μπορεί να εμφανίσετε κάποια ευαισθησία για μικρό χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό και σύντομα θα εξαφανιστεί μετά την ολοκλήρωση.

Τα κιτ εξαγοράς μπορεί να μην είναι ασφαλή

Τα προϊόντα που μπορείτε να αγοράσετε στο Διαδίκτυο ή από μαγαζιά του δρόμου συχνά αποτυγχάνουν να δηλώνουν τα ακριβή χημικά που χρησιμοποιούνται, επομένως είναι πολύ δύσκολο να αξιολογηθεί η ασφάλειά τους. Εξαιτίας αυτού δεν πρέπει να θεωρούνται ασφαλή. Αυτά τα προϊόντα δεν θα έχουν τα ίδια καλά αποτελέσματα που μπορείτε να περιμένετε εάν επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας.

Το χρώμα των δοντιών μπορεί να ανοιχτεί με υπεροξείδιο του υδρογόνου (χλωρίνη) και πόσο ισχυρή πρέπει να είναι η δόση θα το αποφασίσει ο οδοντίατρός σας.