Αφυδάτωση δοντιών μετά τη λεύκανση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η απόκτηση μαργαριταρένιων λευκών δοντιών είναι το απόλυτο όνειρο για πολλούς ανθρώπους. Υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορείτε να επιλέξετε κατά την αναζήτησή σας για αυτό το λαμπερό χαμόγελο του Χόλιγουντ, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης τζελ, λευκαντικής οδοντόκρεμας, δίσκων και ούτω καθεξής.

Η επαγγελματική λεύκανση δοντιών είναι μια προτιμώμενη επιλογή για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν πιο λευκά δόντια γρήγορα. Ωστόσο, η λεύκανση των δοντιών σας συνοδεύεται από διάφορους λόγους, ένας από τους οποίους είναι ότι μπορεί να εμφανίσετε αφυδάτωση.

Τι είναι η αφυδάτωση των δοντιών;

Τα δόντια μας αποτελούνται από πολλά προστατευτικά στρώματα. Κάθε ένα από αυτά τα στρώματα έχει τη λειτουργία της προστασίας του εύθραυστου εσωτερικού νευρικού κέντρου του δοντιού. Τα δόντια έχουν επίσης μικροσκοπικούς πόρους κάτω από το πρώτο προστατευτικό στρώμα.

Όταν αφήνονται εκτεθειμένοι, οι πόροι είναι ο λόγος που οι λεκέδες μπορούν να εγκατασταθούν βαθιά στο στόμα. Μέσω αυτών των πόρων είναι επίσης δυνατή η λεύκανση των δοντιών. Κατά καιρούς, αυτοί οι πόροι μπορεί να επιτρέψουν στην υγρασία να φύγει από τα εσωτερικά μέρη του δοντιού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυτό που είναι γνωστό ως «αφυδάτωση των δοντιών».

Γιατί αφυδατώνονται τα δόντια σας;

Ο οδοντίατρος χρησιμοποιεί ένα τζελ λεύκανσης δοντιών αρκετά ισχυρό για να απαλλαγεί από τους βαθιά καθιζάνοντες λεκέδες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι οδοντίατροι χρησιμοποιούν είτε υπεροξείδιο του υδρογόνου είτε υπεροξείδιο του καρβαμιδίου για να απαλλαγούν από τους λεκέδες. Αυτοί είναι ισχυροί λευκαντικοί παράγοντες ικανοί να αφαιρέσουν βαθιούς λεκέδες σε ελάχιστο χρόνο.

Η λεύκανση δοντιών με λέιζερ είναι επίσης μια άλλη δημοφιλής μέθοδος λεύκανσης δοντιών. Ωστόσο, αυτό ανοίγει επίσης τους πόρους για την εξάλειψη των βαθιών λεκέδων. Τα δόντια έχουν πόρους κάτω από το πρώτο προστατευτικό στρώμα του δοντιού σας. Αυτά τα προϊόντα λεύκανσης κινούνται μέσα από αυτούς τους πόρους για να διασπάσουν τους λεκέδες, οι οποίοι αφαιρούνται μέσω των διευρυμένων πόρων. Αυτή η διαδικασία ανεβάζει την εσωτερική θερμοκρασία των δοντιών, με αποτέλεσμα την απώλεια υγρασίας.

Όταν συμβεί αυτό, τα δόντια εκτίθενται σε αφυδάτωση, μεταξύ άλλων ευπαθειών, συμπεριλαμβανομένης της ευαισθησίας των δοντιών.

Γιατί αφυδατώνονται τα δόντια σας;

Γενικά, τα δόντια σας αφυδατώνονται όταν μια δραστηριότητα αυξάνει την εσωτερική θερμοκρασία του στόματος και διώχνει την υγρασία μέσω των πόρων του δοντιού. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που συμβαίνει αυτό, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας λεύκανσης δοντιών. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που μπορεί να αφυδατώσουν τα δόντια σας. Αυτά περιλαμβάνουν:

Ξερό στόμα

Το σάλιο είναι ένας κρίσιμος παράγοντας που διατηρεί τα δόντια σας ενυδατωμένα. Ωστόσο, εάν το στόμα σας στεγνώσει, τα δόντια σας μπορεί φυσικά να στεγνώσουν, προκαλώντας αφυδάτωση των δοντιών.

Τι σχέση όμως έχει η έλλειψη σάλιου στο στόμα σας με την αφυδάτωση των δοντιών;

Για αρχή, το σάλιο βοηθά στην εξισορρόπηση του pH του στόματός σας σε ένα υγιές επίπεδο περίπου 6,5 έως 7,5. Βοηθά στην εξουδετέρωση των οξέων, τα οποία διαφορετικά μπορεί να είναι επιζήμια για τη συνολική υγεία του στόματός σας.

Ποια οξέα; Μπορείτε να ρωτήσετε.

Το στόμα μας φιλοξενεί πολλούς τύπους βακτηρίων. Τα περισσότερα από αυτά τα βακτήρια παράγουν οξύ, το οποίο μπορεί εύκολα να διαβρώσει το σμάλτο. Χωρίς σάλιο για την εξισορρόπηση των επιπέδων pH, δεν υπάρχει άμυνα ενάντια στις επιπτώσεις του οξέος.

Το σμάλτο είναι το πρώτο στρώμα προστασίας για το εσωτερικό μέρος του στόματός σας. Προστατεύει τους εσωτερικούς πόρους του στόματός σας. Χωρίς ισχυρό σμάλτο, οι πόροι εκτίθενται, και με τη σειρά του, καταλήγετε να χάσετε την υγρασία. ως εκ τούτου, αφυδάτωση των δοντιών. Αφυδάτωση Το σφίξιμο των δοντιών είναι ένα άλλο σημάδι που σχετίζεται με την αφυδάτωση των δοντιών. Όταν δεν ενυδατώνεται σωστά, ο βρουξισμός ή το σφίξιμο των δοντιών μπορεί να είναι ένα από τα συμπτώματα που αντιμετωπίζετε στα δόντια σας.

Βλάβη

Όταν περάσετε από έναν τραυματισμό και το σμάλτο σας ραγίσει ή σπάσει, οι πόροι των δοντιών σας εκτίθενται. Όταν οι πόροι είναι ανοιχτοί, είναι εύκολο να χαθεί η υγρασία, οδηγώντας σε αφυδάτωση των δοντιών.

Εάν έχετε αφυδάτωση από τραυματισμένα δόντια, μία από τις λύσεις που μπορεί να προτείνει ο οδοντίατρός σας είναι οι καπλαμάδες. Για άλλους, δεν χρειάζεται καν να κάνετε μακροχρόνιες διαδικασίες, όπως στην περίπτωση των καπλαμάδων.

Ιατρική κατάσταση

Υπάρχουν πολλοί τύποι ασθενειών και ιατρικών καταστάσεων που μπορεί να οδηγήσουν σε διάβρωση του σμάλτου. Η χρόνια παλινδρόμηση οξέος και οι διατροφικές διαταραχές όπως η βουλιμία εκθέτουν τα δόντια σε διαβρωτικό οξύ, το οποίο μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών.

Η χαμηλή σιελογόνος ροή, γνωστή και ως ξηροστομία, είναι μια άλλη ιατρική κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση των δοντιών.

Λεύκανση δοντιών

Κατά τη διάρκεια της λεύκανσης των δοντιών, ο λευκαντικός παράγοντας ανοίγει τους μικροσκοπικούς πόρους κάτω από το σμάλτο για να φτάσει στους λεκέδες και να τους διασπάσει, αφήνοντάς σας με μαργαριταρένια λευκά δόντια. Αυτό αυξάνει την εσωτερική θερμοκρασία των δοντιών και μπορεί να εξαναγκάσει την υγρασία, οδηγώντας σε αφυδάτωση των δοντιών.

Το κόστος λεύκανσης δοντιών στον οδοντίατρο μπορεί να είναι λίγο υψηλότερο από τις μεθόδους που γίνονται στο σπίτι. Ωστόσο, χρησιμοποιούν μια δοκιμασμένη μέθοδο που διασφαλίζει ότι τα δόντια σας δεν θα αφυδατωθούν ή τουλάχιστον χωρίς σημαντικές επιπτώσεις αφυδάτωσης. Αλλά, μην ανησυχείτε, υπάρχουν μη συνταγογραφούμενα προϊόντα λεύκανσης δοντιών που δεν προκαλούν αφυδάτωση, όπως τα προϊόντα Snow, και μπορείτε να έχετε τα ίδια αποτελέσματα με μια θεραπεία στο ιατρείο (απλώς ελέγξτε τη λεύκανση δοντιών με χιόνι πριν και μετά τις φωτογραφίες ).