Πώς να προετοιμαστείτε για σφράγισμα δοντιών

Καθώς πλησιάζει το ραντεβού σας για την πλήρωση των δοντιών σας, το να γνωρίζετε τι να περιμένετε μπορεί να σας βοηθήσει να απαλύνετε τυχόν ανησυχίες που έχετε πριν από το ραντεβού σας.

Προγραμματισμός του ραντεβού σας

Οι περισσότεροι ασθενείς ανακαλύπτουν ότι χρειάζονται σφράγισμα κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου καθαρισμού και εξέτασης όταν ο οδοντίατρός τους παρατηρήσει μια μικρή κοιλότητα που δεν είναι ακόμη ορατή σε άλλους ή που προκαλεί πόνο. Ο οδοντίατρός σας θα καθορίσει εάν η κοιλότητα χρειάζεται θεραπεία και εάν χρειάζεται, θα σας συστήσει να προγραμματίσετε ένα ραντεβού πλήρωσης πριν φύγετε.

Εάν παρατηρήσετε μόνοι σας μια κοιλότητα, μπορείτε απλά να καλέσετε το γραφείο του οδοντιάτρου σας για να τον ενημερώσετε. Θα σας καθοδηγήσουν στα βήματα. Εάν είστε εδραιωμένος ασθενής και έχετε κάνει εξετάσεις πρόσφατα, ίσως μπορέσετε να πάτε αμέσως για θεραπεία. Εάν δεν έχετε πάει ποτέ στον οδοντίατρο (ή στον οδοντίατρο) πριν, μπορεί να χρειαστεί να κάνει πρώτα έναν καθαρισμό και πλήρη εξέταση.

Λήψη φαρμάκων

Μπορείτε να πάρετε όλα τα κανονικά φάρμακά σας μέχρι το ραντεβού σας, συμπεριλαμβανομένης της ημέρας του ραντεβού σας.

Φαγοπότι

Μπορείτε να φάτε και να πιείτε μέχρι το ραντεβού σας, συμπεριλαμβανομένης της ημέρας του ραντεβού σας. Εάν υπάρχουν περιορισμοί μετά το ραντεβού σας (και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν), ο οδοντίατρός σας θα σας ενημερώσει.

Στοματική υγιεινή

Το πρωί του ραντεβού σας, βουρτσίστε και σκουπίστε τα δόντια σας όπως κάνετε συνήθως. Εάν το ραντεβού σας είναι αργότερα μέσα στην ημέρα, το βούρτσισμα ξανά πριν από το ραντεβού σας είναι χρήσιμο αλλά δεν απαιτείται. Ο οδοντίατρος θα καθαρίσει σχολαστικά την περιοχή πριν τοποθετήσει το σφράγισμα, οπότε δεν πειράζει αν είχατε κάτι να φάτε ή να πιείτε μετά το τελευταίο βούρτσισμα των δοντιών σας.

Οδοντιατρικό άγχος

Εάν αισθάνεστε ανήσυχοι για το ραντεβού σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα οδοντικά σφραγίσματα είναι συνήθως σχεδόν ανώδυνα για τον ασθενή. Η μεγαλύτερη ενόχληση που βιώνει ένας ασθενής είναι ένα απαλό τσίμπημα κατά την ένεση του αναισθητικού, αλλά η περιοχή μουδιάζει χρησιμοποιώντας ένα τοπικό τζελ πρώτα για να μειώσει τυχόν ενόχληση.

Ενημερώστε τον οδοντίατρο εκ των προτέρων εάν αντιμετωπίζετε άγχος, ώστε να μπορεί να μοιραστεί επιλογές και ιδέες μαζί σας.