Πόσο κοστίζουν οι οδοντικοί καπλαμάδες;

Την τελευταία δεκαετία, μια σειρά από εμφανίσεις ανακαίνισης, και τώρα ολοένα και περισσότεροι επιρροές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προσπαθούν να αποδείξουν ότι αξίζει να έχουμε ένα όμορφο, μαργαριταρένιο λευκό χαμόγελο που πολλοί από εμάς θέλουμε να αναπαράγουμε. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται συνειδητοί όταν φωτογραφίζονται, λόγω της ντροπής που έχουν αποχρωματισμένα, σπασμένα ή ραγισμένα δόντια.

Σε αυτούς τους καιρούς που είναι πιο προσανατολισμένοι στα μέσα ενημέρωσης, φαίνεται ότι ένας στους τρεις από εμάς σκέφτεται τώρα κάποια μορφή καλλυντικής οδοντιατρικής βελτίωσης για να δώσει πίσω την αυτοπεποίθησή του. Είναι δυνατό να βρεθεί μια λύση σε αυτό το ζήτημα, αλλά η εύρεση του κατάλληλου ιδιώτη οδοντιάτρου είναι απαραίτητη για κάθε είδους αισθητική επέμβαση.

Τι είναι οι καπλαμάδες;

Οι καπλαμάδες είναι λεπτές λωρίδες από μαργαριταρένια λευκή πορσελάνη που μπορούν να συνδεθούν σε ένα ή περισσότερα δόντια για να κρύψουν λεκέδες, αποχρωματισμούς ή σκάσιμο.

Το κατεστραμμένο δόντι πρέπει πρώτα να λιμάρετε και στη συνέχεια αυτό το άμεσο καλλωπιστικό μπορεί να στερεωθεί με ασφάλεια από πάνω. Έχουν πιο φυσική όψη από τα ψεύτικα δόντια και μπορούν να δώσουν μια πιο γρήγορη και πιο γρήγορη λύση από τις στεφάνες ή τα καλύμματα, που είναι συχνά μια επεμβατική οδοντιατρική επέμβαση.

Είναι πιθανό να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση καπλαμά για εσάς και να γνωρίζετε ότι θα ταιριάζουν φυσικά με τα υπόλοιπα δόντια σας. Οι καπλαμάδες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να γεμίσουν μικρά κενά στο χαμόγελο, που άλλες ορθοδοντικές επεμβάσεις δεν μπορούν να διορθώσουν.

Γιατί να επιλέξετε καπλαμάδες;

Γιατί να επιλέξετε καπλαμά; Εάν δεν είστε σίγουροι ή χρειάζεται να εξετάσετε τους λόγους για τους οποίους αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς, τότε εδώ είναι τρεις κύριοι λόγοι για να μιλήσετε με έναν οδοντίατρο της Kingston σχετικά με την αναζήτηση αυτής της μορφής θεραπείας.

Φωτίστε και λευκάνετε το χαμόγελό σας

Με τον καιρό, τα τρόφιμα και τα ποτά που καταναλώνουμε επηρεάζουν τα δόντια μας. Οι τανίνες του τσαγιού και του καφέ και οι ενώσεις από τα τρόφιμα μπορούν να τα κιτρινίσουν ή να καστανίσουν. Εάν είστε καπνιστής, τότε αυτό επιδεινώνει το πρόβλημα. Είναι δυνατό να γίνουν διαδικασίες λεύκανσης ή λεύκανσης στον οδοντίατρο, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να τηρηθεί. Ένας εύκολος τρόπος για να λευκάνεις για τα καλά είναι να επενδύσεις σε όψεις πορσελάνης.

Μικρά καλλυντικά προβλήματα μπορούν να διορθωθούν

Οι καπλαμάδες μπορούν συχνά να χρησιμοποιηθούν για τη διόρθωση δευτερευόντων οδοντικών προβλημάτων που άλλες ορθοδοντικές θεραπείες δεν μπορούν να διορθώσουν. Καθώς είναι προσκολλημένα στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών σας, μπορούν να καμουφλάρουν μικρά προβλήματα όπως στραβά δόντια ή κενά. Αν και θα καλύψουν μόνο το θέμα, τα μόνα άτομα που χρειάζεται να γνωρίζουν ότι έχετε μια μικρή ατέλεια είστε εσείς και ο οδοντίατρός σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να είναι η προτιμώμενη μέθοδος και είναι πάντα καλύτερο να ζητάτε τη συμβουλή ενός εκπαιδευμένου οδοντιάτρου σε τέτοια θέματα.

Η βλάβη στους ιστούς στο στόμα μπορεί να ελαχιστοποιηθεί

Το υπερβολικό βούρτσισμα των δοντιών ή η κατανάλωση όξινων τροφών μπορεί όλα να έχουν επίδραση στους ιστούς στο στόμα σας, σπρώχνοντάς τους προς τα πίσω ή διαβρώνοντάς τους. Εάν υποφέρετε από γαστρεντερικά προβλήματα που σημαίνει ότι παράγετε πολύ στομαχικό οξύ ή έχετε παλινδρόμηση, αυτό μπορεί επίσης να δημιουργήσει προβλήματα. Η τοποθέτηση καπλαμάδων μπορεί να βοηθήσει να αποτραπεί η επιδείνωση αυτού του προβλήματος και να διορθωθούν τυχόν αισθητικά προβλήματα που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί από οποιοδήποτε από τα παραπάνω.

Επιλέξτε τον κατάλληλο οδοντίατρο

Η δέσμευση για την τοποθέτηση καπλαμάδων είναι ένα βήμα της διαδικασίας, η γνώση και η επιλογή του σωστού οδοντιάτρου για την εκτέλεση της διαδικασίας είναι ένα άλλο βήμα. Υπάρχουν αυξανόμενες απαιτήσεις για διαφορετικούς τύπους οδοντιατρικών καλλυντικών επεμβάσεων και το να βεβαιωθείτε ότι θα βρείτε κάποιον που μπορείτε να εμπιστευτείτε και που είναι πλήρως καταρτισμένο είναι το κλειδί.

Ένας καλής ποιότητας καπλαμάς που εφαρμόζει σωστά και είναι άνετος χρειάζεται έναν εξειδικευμένο ιδιώτη οδοντίατρο για να πραγματοποιήσει την εργασία. Η μέγιστη ποσότητα δοντιού πρέπει να διατηρηθεί. Ένα από τα βασικά κριτήρια για έναν καλά τοποθετημένο καπλαμά είναι ότι ένας άλλος οδοντίατρος δεν πρέπει να μπορεί να τον εντοπίσει εκτός και αν σας εξετάσει πολύ προσεκτικά.

Οι καπλαμάδες με κακή εφαρμογή μπορεί συχνά να φαίνονται λευκές στο μπάνιο και η πορσελάνη από την οποία κατασκευάζονται είναι κακής ποιότητας και δεν θα είναι ανθεκτική. Οι ειδικευμένοι τεχνικοί σε μια ιδιωτική κλινική Kingston Dentist όπως η Aesthetika θα χρησιμοποιήσουν υλικά υψηλής ποιότητας για να δημιουργήσουν έναν εξατομικευμένο καπλαμά που θα διαρκέσει και θα παρέχει προστασία και ανθεκτικότητα.

Τα δόντια δεν είναι ομοιόμορφα σε μέγεθος ή χρώμα και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να έχετε μια καλή χρωματική αντιστοιχία. Θα αφιερώσουμε χρόνο για να βεβαιωθούμε ότι θα μιλήσουμε μαζί σας και θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε σωστά.

Εάν χρειάζεται να τοποθετηθεί μια σειρά καπλαμάδων, μια εξειδικευμένη οδοντιατρική κλινική όπως η δική μας θα συνεργαστεί επίσης με τον ασθενή για να βεβαιωθεί ότι το σχήμα και το μήκος των δοντιών έχουν επίσης προσαρμοστεί.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό όσον αφορά την αντιστοίχιση των μπροστινών δοντιών σας στην επάνω και την κάτω σειρά. Πρέπει να φαίνεται λίγο το μήκος των δοντιών, ειδικά όταν τα χείλη είναι χαλαρά. Τα πάνω δόντια πρέπει επίσης να ακολουθούν την καμπύλη του κάτω χείλους. Πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη το πλάτος ενός χαμόγελου και θα πρέπει να γίνουν προσαρμογές για να βεβαιωθείτε ότι το χαμόγελό σας αναδεικνύει εσάς και την προσωπικότητά σας και όχι μια σειρά από ψεύτικα δόντια!